Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Aanvragen Subsidie

€ 0,00 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

Aanvragen Subsidie op de website van RVO:

De hieronder vermelde informatie komt van de website van RVO waar u zelf met uw DigiD uw subsidie aanvraag kan gaan doen . Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de verstrekte informatie en mogelijke wijzigingen in het subsidie beleid . De onderstaande informatie is slechts om u op onze website zo goed mogelijk te informeren. 

Informatie Website RVO :

Uw huis verwarmen tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Particulieren met een Burgerservicenummer (BSN) en buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland kunnen ISDE subsidie aanvragen. U krijgt een deel van uw investeringskosten terug na aanschaf van 1 of meer warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels.

Budget

Subsidie beschikbaar voor zakelijke gebruikers en particulieren in:

2017 is dat € 90 miljoen
2018 en 2019 is dat € 100 miljoen

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten.

 

Stand van zaken

Wilt u weten hoeveel budget er in 2017 nog beschikbaar is? Bekijk de Stand van zaken ISDE.

Hernieuwde subsidieaanvraag bij uitputting budget

Er is een situatie mogelijk dat het subsidiebudget voor het jaar op is. U ontvangt dan een brief waarin  staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd door uitputting van het budget. Vanaf dit moment heeft u 12 maanden de tijd om opnieuw uw aanvraag in te dienen. U kunt dan aanspraak maken op het beschikbare budget van het opvolgende jaar.

Aanvragen

Aanvragen kan tot en met 31 december 2019 en vanaf 1 januari tot en met 31 december 2020. U heeft hiervoor DigiD(particulieren) nodig. Aanvragen kan online via Mijn.rvo.nl. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.
  • RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.
  • Meer dan 90% van de aanvragen handelen we binnen 8 weken af. De overige aanvragen ontvangen na ongeveer 7 weken een brief. Hierin vermelden we dat de afhandeltermijn eenmalig wordt verlengd. Bijvoorbeeld omdat bepaalde informatie ontbreekt.

Stappenplan voor uw aanvraag

Gaat u ISDE subsidie aanvragen? Doorloop eerst het ISDE Stappenplan voor uw aanvraag.

In de praktijk

Hoe verwarmt u uw huis op een duurzame manier en zorgt u voor warm water? Met een handige tool ziet u welke techniek voor uw woning het meest geschikt is. Ga naar de campagnewebsite www.duurzamewarmte.nl.

Veelgestelde vragen

Wet- en regelgeving

Heeft u meer informatie nodig om na te gaan of een apparaat voldoet aan de (technische) eisen voor de Investeringssubsidie duurzame energie? Raadpleeg dan de documentatie en verordeningen Wet- en regelgeving (ISDE)

Meer weten?

energiebesparenbanner
 

Subsidie warmtepomp

Beschikbaar of niet?

 

Met de Investeringssubsidie duurzame energie, afgekort ISDE, kunt u vanaf 1 januari 2016 (ook in 2018) een subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp (of warmtepompen). Daarnaast is er subsidie voor Zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort RVO, is verantwoordelijk voor de uitvoering.Wij kunnen niet inzien of er nog voldoende subsidie beschikbaar is .Uw dient zelf deze aanvraag te doen wat gemakkelijk kan met uw persoonliojke DigiD , aankoop factuur en Installatie factuur .Uitbetaling is rechtstreeks aan de koper. 

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling is gestart op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt.
Voor 2016 was er € 70 miljoen subsidie beschikbaar.

Opmerking en bijkomstigheid:

Door de subsidie wordt de zogenaamde ‘terugverdientijd’ natuurlijk korter. Uw investering is immers minder groot doordat u hiervan een gedeelte terug krijgt van de overheid. Ook het feit dat de gasprijs in 2018 gaat stijgen en de elektra prijs wat zakt, maakt dat deze ‘terugverdientijd’ korter wordt.

Apparatenlijst en indicatie subsidiebedrag

Om een keuze te maken is door de overheid een Apparatenlijst warmtepompen opgesteld. De warmtepompen op de lijst zijn apparaten die in aanmerking komen voor subsidie. Die lijst wordt continue aangevuld met nieuwe merken en types. Dit gebeurt na controle en goedkeuring van nieuw gemelde apparaten door de RVO. Hierin staat ook het subsidiebedrag per apparaat.

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 500 en € 2.500.

Enkele voorbeelden: *

  • lucht/water warmtepomp van  7kW:   1750     euro* 
  • lucht/water warmtepomp van 12 kW: 2150     euro
  • lucht/water warmtepomp van 18 kW:  2650    euro

**Zie de apparatenlijsten bij RVO.